Çağdaş Yaşam: Namaz Kılmasınlar “Bale” Yapsınlar

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Türkan Saylan’dan kendine yakışır sözler: “Çocukların namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz” “Türkler yakıp yıkmış. Gençlik orkestrasını yöneten Muhammed.” Türkler’e ve dine hakaret içeren bu sözler Türkan Saylan’a ait.
Türkan Saylan, çocukların namaz kılmasını değil, bale yapmasını istediklerini söyledi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan, Türkleri barbarlıkla suçladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Yerleşkesi’nde ‘Türkiye’mizin çağdaşlaşma sürecinde laiklik’ konulu toplantıda konuşan Saylan, Türk milletinin tarih boyunca hep yakıp yıktığını öne sürdü.

Bunun bir alışkanlık haline geldiğini iddia eden Saylan şöyle konuştu: “Biz Türkler hep akın etmişiz; yakıp yıkmışız, başkalarının yaptıklarını yakıp yıkmışız. Şimdi kendi yaptıklarımızı yıkıyoruz. Nedir bu alışkanlık. Biz yakıp yıkmak için var değiliz. Biz yaratmak, geliştirmek ve çağın üstüne geçmek için varız.”

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 14 Nisan’da düzenleyeceği mitinge destek talebinde bulunan Saylan, “ÇYDD olarak 14 Nisan’da Ankara Tandoğan’dayız. Yozlaştırmaya çalışanlar olacaktır. Aramızdan da çıkacaktır. Çağdaş, laik ve demokratik bir Türkiye‘nin devamı için yapılması gerekenleri yapalım. Sesimizi duyuralım. Bir kişi bin kişiye, bin kişi binlerce kişiye ulaşabilir.” şeklinde konuştu.

Çocukların namaz kılmasını değil, bale yapmasını istediklerini dile getiren Saylan, şunları söyledi: “Türkiye’nin bölünmesine, ırkçılığa yönelmesine, binlerce yıl öncesinin Arap ve İran âdetlerinin gelmesine karşıyız. Çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz. İnancın insanların iç dünyasında saklı olmasını istiyoruz.”

Konuşmasında Gençlik Korosu’nu yöneten müzisyenin isminin Muhammed olmasından yakınan Saylan, “Gençlik Orkestrası’nı yaratan ve yöneten arkadaşımızın ismi Muhammed. Düşünebiliyor musunuz buradaki ironiyi?” yorumunu yaptı. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler nedeniyle Türkiye’yi zor günlerin beklediğini savunan Saylan, seçime katılacak partilerin sembolleri ile dalga geçti. Saylan şunları söyledi: “İnsanlar okuma yazma bilmesin ki parmak bassınlar. Seçim kâğıtları at, eşek, arı ve kuşlarla dolu. Bilinir ki okuma yazma bilmeyen çoğunluktadır ve onlar ancak parmak basarak oy verirler. Onların ağaları, tarikat reisleri çağırır ve biz ata, eşeğe, arıya ya da kuşa oy vereceğiz derler. Böyle bir topluluk nasıl kalkınır? Böyle bir topluluk cahil bırakılmıştır. Bizi yönlendirmek isteyenlere, bizi koyun sananlara karşı dikkatli olalım. Bu ülkedeki insanları siyah-beyaz diye ayırmak, vatansever veya vatan sevmeyen hain diye ayırmak kimin haddine”

Mühenna Kahveci
12 Nisan 2007, Perşembe
Zaman

6 responses to “Çağdaş Yaşam: Namaz Kılmasınlar “Bale” Yapsınlar”

  1. mehmet says :

    siz ve sizleri hiç anlamıyorum
    osmanlı bir türk devletini lideriydi deyilmi
    ma tarih boyunca hiç bir zaman bir halkın refahınba karışmammış aksine adeletiyle ooooooo ülkeyi yönetiyordu
    halkta ben almanım,fransızım,istalyanım yoktu biz osmanlıyızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz her zman bu laf söylenir
    ve bizim halkımıza cahil diyemezsiniz
    sizin ne haddinize
    cahil dediginiz halk bu devletin kurucularıdır
    belki siz ve sizin gibileri yetiştiren anne ve babanız öyle yapmamaış ola bilir
    ama sizi esefle kınıyorum
    siz ve sizin gibilerinden nefret ediyorum

  2. mert türk says :

    Eğer siz birini kötüleyecek yada çamur atacak olursanız bu kadar olur! Evet Biz Türküz ve Müslümanız bundan da gurur duyuyoruz ve övünüyoruz..Şunu da kimse unutmasınki, kimin dindar kimin dinsiz olduğunu kullar değil ALLAH (CC) bilir.Tabiki çağdaş olmalıyız ki insanlarımız dünya milletlerinin içerisinde hakkettiği yeri alabilsinler.Ayrıca Arab örf ve adetleri beni hiç ilgilendirmiyor ben TÜRKÜM ve Müslümanım gerekli olan dini ihtiyaçlarımı KURAN dan alarak ibadetimi yaparım.

  3. atatürk says :

    yapılan açıklamada oradaydım yani türkan saylanın yapmış olduğu açıklamayı o tarihte o yarde en sırada dinleyen kişilerden biriyim neticede yazılan yazıya bakınca gerçekten utanç duyuyorum çünki bi yazı bu kadar çaptırılar bilir bu yazıyı bunu hazırlayan bey efendiye hiç yakıştıramadım ve kınıyorum sizi çünki yazdıklarından tek kelimesi bile doğru değil evet sırada namaz kılmasınlar dedi ama nasıl dedi hangi cümlenin içinde dedi bunu yazmamış niçin yazmamış? merak ediyorum !! bukadar hakaret edilememesi gerekliydi çünki bu tür insanlar türkiyenin geleceği türkiyenin geleceğine lütfen sahip çıkalım kendi kendimizi yiyip tüketmiyelim hep birlikte kalkınalım ayırım yapmadan

  4. alevi says :

    o kadın kendi dinini kötülüyo ne acayip hale anlamadınız mı

  5. HAZAL says :

    Tabi canim,, ne Namaz! ne Niyaz olsun demi!hic ölmicez hep yasiyarak dünyaya kazik dikicez ,cocuklarimiza anca bale, sarki ,türkü ,oynama ögretelim aman baska bisi ögrenmesinler,nekadar sacma…hala böle insanlar var ve hala konusmaktalar;ALLAH bize yine iyi ekmek veriyo ,herseyi yakip yikanda baskalarinin yaptiklarini yikanda kendinizsiniz sonrada insan ayrimi zenci beyaz ayirmak kmin haddine diye konusursunuZ. KOSKOCA KADININ SARFETTIGI KELIMELERE BAK ;SIZ MUHAMMED ISMINI SIRADAN ISIMMIS GIBI SÖYLÜYORSUNUZ,COK YAZIk,BILSEYDINIZ VE BIRAZ DINIMIZI ARASTIRSAYDINIZ (COK KÜLTÜRLÜ BAYAN)MUHAMMEDIN(SAv) SENIN KURTULUSUN OLACAGINI ANLARDIN ONA GÖRE KONUSURDUNUZ…!!?

  6. sisli vadi says :

    arkadas bu kadini turkiyeye kim soktuda dernek baskanligi verdi?bu apacik hiristiyan kuklasi.gelmis vatanimizda haddini asan sozler sarfediyor.bunun gibilerini fazla konusturmayacan.o zaman gitsin kendi memleketine kimse kiliseye gitmesin bale yapsin diye vaaz versin kadin.

Yorum bırakın